De Vieilles Tiges van de Belgische luchtvaart vzw

Bericht sturen

Geachte Heer,
Ik ben al enkele jaren bezig met een documentaire ineen te steken over het oorlogsvliegveld nr. 26 van Aalter. Ik heb als kind nog prachtige herinneringen aan de piste die er nog lag tot 1964, toen het moest plaats maken voor het industrieterrein. Na raadpleging van verschillende bronnen, en aan de hand van mijn levendige herinnering aan het terrein, heb ik momenteel al een filmpje van een 40-tal minuten. Maar het ontbreekt me vooral aan foto\'s van het terrein zelf ! Er zijn er enkele waar Fairey Battles op staan, en die reeds gepubliceerd zijn.
Mijn vraag is naast mogelijke foto\'s die verband houden met dit oorlogsvliegveld, ook zoveel mogelijk informatie te mogen verkrijgen. Mag ik die dan gebruiken voor de verdere afwerking van mijn documentaire, waar u ongetwijfeld een kopie zult van mogen ontvangen.

Met dank voor uw medewerking,
D.Maenhaut

DaniŽl Maenhaut, 10/01/2018

Beste,

Uiteraard mag alle informatie die op onze website gepubliceerd is gebruikt worden, mits vermelding van de bron(nen).

Meer specifiek hebben we Uw vraag ook doorgespeeld naar de heer Celis Peter die destijds gewerkt heeft aan een boek over de geschiedenis van de vliegvelden van de geallieerden bij de bevrijding.
Hijzelf denkt echter niet over de juiste informatie te beschikken en heeft de vraag overgemaakt aan de heer Frans Van Humbeek van Hangarflying.be.

Bekomen we meer informatie dan zullen we die U zeker laten geworden, anderzijds kan U ook steeds rechtstreeks terecht bij Hangarflying voor bijkomende informatie.

Hopende U hiermee reeds wat verder geholpen te hebben,

Best regards,
Jacques de Kroes
Webmaster